כל מה שרציתם לדעת על טאבונים ביתיים - חוויה קולינרית משודרגת!
טאבונים ביתיים נכנסו לחיינו כמשב רוח רענן. ניתן לבשל בהם בטמפרטורה גבוהה של כ-450C. היתרון של טאבונים ביתיים הוא גודלם הקומפקטי והאפשרות להכין באמצעותם מאכלי גורמה כמו שמגישים לכם במסעדה. אם החלום שלכם להכין מאכלים טעימים בטאבון ביתי, כיום תוכלו להגשים אותו בקלות.
מאיפה הגיע הטאבון?
טאבון הוא כלי אפיה עתיק, שעוצב בצורה כיפתית או קטומה. רב הטאבונים היו עשויים בעבר מחרסית וחול, כיום טאבונים רבים עשויים מנירוסטה. יש עדויות לכך כי הטאבונים הראשונים הופיעו כבר בעת העתיקה, הם ששימשו לאפיית לחם. הטאבונים הופיעו בנוסף בתקופת הברונזה והברזל. בתקופות האלה היו מבעירים את הטאבון באמצעות גזרי עץ, פחמים ובדים. מקור השם "טאבון" מגיע מהשפה הערבית.
היתרונות של טאבון ביתי
הטאבונים הפכו להיות מבוקשים בשל אפשרויות האפיה והבישול הייחודיות בטמפרטורות גבוהות. הטאבון הבית Gozney Roccbox מגיע לטמפרטורת בישול של 450C בזמן קצר, בזכות המבנה המיוחד שלו ושומר על טמפרטורת בישול למשך זמן ארוך. הבישול והאפייה בטמפרטורה גבוהה מאפשר להכין פיצות, בשרים, דגים ושלל מאכלים מגוונים ולקבל תוצאות מדהימות שלא תוכלו לקבל באמצעות בישול בתנור רגיל. טכניקת הבישול בGozney Roccbox, מאוד יעילה וקלה ללמידה, בתוך זמן קצר תוכלו להיות מומחים בבישול ואפייה ולאפות פיצות מדהימות בזמן של 90 שניות בלבד.
הטאבונים של היום נגישים לכל אחד!
בעבר, כדי לשים טאבון בחצר הבית היה צריך לפנות הרבה מקום וזאת הייתה פרוצדורה יקרה ומסובכת, אך הטאבונים הביתיים המודרניים שינו את כללי המשחק. כל חובב בישול שתמיד רצה טאבון, יכול לקנות טאבון ביתי וקומפקטי, לדוגמא את ה-Gozney Roccbox שניתן למקום בכל בית, וכך הפך הטאבון ממוצר יחסית "פרימיטיבי", למוצר אופנתי ופונקציונלי שיש לו מקום בכל בית. הטאבונים הביתיים השתדרגו מבחינה עיצובית ועשויים מנירוסטה. כיום ניתן למצוא טאבונים ביתיים המשלבים בעירה של גז ועץ, או טאבונים שפועלים רק על בעירה של גז.
אבן שמוט
אבן השמוט היא אבן אפיה מיוחדת לטאבונים. היתרונות של אבן השמוט, שהיא סופגת ומעצימה את החום בטאבון ומצד שני מייבשת את הלחות. כל מאפה שתכינו עליה יהיה קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. את אבן השמוט תמצאו ברוב הטאבונים המקצועיים שנמצאים במאפיות או בפיצריות. Gozney Roccbox מגיע עם אבן שמוט כך שהתוצאות של המאכלים שתכינו באמצעותו הולכות להפתיע אתכם.
Gozney Roccbox - טאבון ביתי איכותי
אחד הטאבונים הביתיים הטובים ביותר שיש בשוק כיום הוא Gozney Roccbox. הוא נייד, מופעל באמצעות גז ומאוד איכותי. באמצעותו תוכלו לשדרג את החוויה הקולינרית הביתית שלכם ולהפוך לשפים של פיצה. הוא עשוי משכבות נירוסטה ומעטפת חיצונית של סיליקון. Gozney Roccbox מגיע עם משטח מבודד עשוי מאבן שמוט. אם ברצונכם לקרוא עוד על אבן שמוט והיתרונות שלה, לחצו כאן
אילו מאכלים ניתן להכין בטאבונים ביתיים?
סוגי המאכלים שניתן להכין בטאבון ביתי הם רבים ומגוונים. ניתן להכין בשרים, מאפים, דגים, תבשילי קדירה, עוגות וכל דבר שרק תעלו על דמיונכם. ישנן מספר טכניקות שונות של בישול ואפיה בטאבון כמו: אפיה, צלייה, גריל ובישול באש חיה. תוכלו לקרוא ולהעמיק בנושא בכתבה בבלוג שלנו (טכניקות שימוש בטאבון וסוגי מאכלים שונים).
סוגי מבערים
הטאבונים הביתיים בדרך כלל מגיעים עם שתי שיטות בעירה, גז ועץ. קשה לדעת איזה שיטה טובה יותר, מכיוון שלכל אחת מהשיטות הללו יש יתרונות וחסרונות. כמו במוצרים רבים זה עניין של הטעמה והעדפה אישית. טאבון Gozney Roccbox מגיע עם מבער גז, במידה ותהיו מעוניינים לגוון תוכלו לרכוש מבער עץ בנוסף.
מבער גז: השימוש במבער גז נחשב חדשני יותר. קל להגיע לטמפרטורת אפיה מדויקת בזמן קצר יחסית, הוא נוח לשימוש והרבה יותר נקי.
מבער עץ: השימוש במבער עץ הוא יותר מסורתי, אך מדובר על שיטה הדורשת מיומנות, ידע,יכולות בישול מדוייקות ובחירה של עץ מתאים. היתרון המובהק של מבער עץ הוא קבלת טעמים עשירים וארומה מיוחדת במאכלים שתכינו.
מבער גז: השימוש במבער גז נחשב חדשני יותר. קל להגיע לטמפרטורת אפיה מדויקת בזמן קצר יחסית, הוא נוח לשימוש והרבה יותר נקי.
מבער עץ: השימוש במבער עץ הוא יותר מסורתי, אך מדובר על שיטה הדורשת מיומנות, ידע,יכולות בישול מדוייקות ובחירה של עץ מתאים. היתרון המובהק של מבער עץ הוא קבלת טעמים עשירים וארומה מיוחדת במאכלים שתכינו.
בכל מה שנוגע לטאבונים ביתיים, אנו ממליצים על ה-Gozney Roccbox, שהוא ללא ספק הטאבון הביתי האיכותי בעולם. לרכישה ומידע נוסף: לחצו כאן