סכין סנטוקו קרמית ידית עץ Kyocera Fuji Series

IIBJSTIRHD
  • 398.05 ₪419.00
אזל המלאי
פריט זה ניתן על ידי קרדיטים.
לחצו על "הוספה לעגלה" להמשך
אזל המלאי עבור /
מבצע %5 הנחה!
מבצע %5 הנחה!
בכפוף לתקנון.
שישה חודשי אחריות יבואן רשמי אופק חדש
סכין סנטוקו קרמית ידית עץ Kyocera Fuji Series

סקירה:
סכין סנטוקוט קרמית, להב באורך 15 ס"מ מסדרת סכיני  Fuji של המותג קיוסרה. סדרת Fuji פותחה בהשראת מקדש הפוג'י המפורסם ביפן.

הסכין, בעלת ידית קלאסית מעץ ה PAKKA הנוחה מאוד לאחיזה. להבה הקרמי בצבע הלבן משלים את האלגנטיות של ידית העץ, ועיצובה, שילוב הרמוני בין מסורת למודרניות.

מקור השם של הסכין Santoku במונח יפני שפירושו "שלוש המעלות" המעיד על הרב גוניות ויעילות הסכין בחיתוך, פריסה וקיצוץ של מגוון מזונות. בעשור האחרון הולך וגובר השימוש בסכין סנטוקו, עד כדי הפיכתה לחלק מסט הסכינים הבסיסי של המטבח המקצועי. היא נתפשת בעיני רבים כדגם עדכני ומשופר של סכין השף. 

בשונה מסכין שף בה משתמשים בתנועת הקיצוץ וחיתוך בנדנוד קדימה ואחורה, בסכין סנטוקו התנועה היא מאופיינת בלחיצה מלמעלה למטה והתוצאה: חיתוך קל ופריסה מדויקת עד דק. בנוסף, משקלה קל יותר מזה של סכין שף שכן, על מנת להגיע לדיוק וחדות מירבית בחיתוך, עוביו של להב הסנטוקו קטן מזה של סכין השף. הסכין קלה לתמרון ונוחה יותר לשימוש.

היתרונות שבשימוש בסכין קרמית:
חדות גבוהה מאד – מאפשרת חיתוך דק ונקי של מזונות רבים ושונים.
תחזוקה קלה ועמידות לאורך זמן - סכינים קרמיות חדות לאורך זמן (עד פי 10 יותר זמן מסכיני מתכת), ללא צורך בהשחזה למשך שנים רבות. בנוסף בשונה מסכיני מתכת הן אינן מחלידות.
קלת משקל - משקלה של הסכין הקרמית נמוך בהרבה ממשקל סכין מתכתית, ולכן היא נוחה מאוד לאחיזה.
בריאות – בשונה מסכינים מתכתיות, השימוש בסכין קרמית בחיתוך ירקות ופירות אינו יוצר תגובה כימית הגוררת חמצון ופוגעת בויטמינים. אחד החסרונות שנהוג היה לציין ביחס לסכינים קרמיות, הוא שהן עשויות להישבר כתוצאה מנפילה. הסכין הקראמית של קיוסרה היא מעט גמישה ולכן הרבה פחות שבירה מסכינים קראמיות אחרות. גם בנפילה על הרצפה, מרבית הסיכויים שהסכין לא תישבר.

יתרון משמעותי של סכיני קיוסרה הקרמיים למול סכין מתכתית הינו במחיר, עלות סכין מתכתית בעלת חדות זהה תהיה גבוהה בהרבה. בנוסף, נדרש יהיה להשחיז את הסכין המתכתית בתדירות גבוהה של לפחות פי חמש ביחס לסכין קראמית.

טיפול ושימוש:
בכדי לשמור על חדות הלהב רצוי להשתמש על משטחים שאינם קשים מידי כשיש או זכוכית. להימנע מחיתוך עצמות ומאכלים קשים במיוחד.

מאחר וסכינים קראמיות חדות יותר מסכין מתכת, יש להשחיזן במשחיז ייעודי עבור סכינים קרמיות (בדרך כלל מבוסס על חלקיקי יהלום).

על מנת להסיר את הצבעים העקשנים, שטפו את הלהב בלבד (הימנעו מהידית) בתמיסה קלה של סודה לשתייה ומים.

לא להשאיר סכין בכיור. תמיד לאחסן סכין בבלוק או מגש כדי למנוע תאונות.


 
x

#{title}

#{text}

#{price}