בישול ואפיה בטאבון - מדריך מלא ומגוון הטכניקות השונות
הכנת אוכל בטאבון הינה חוויה קולינרית ייחודית. ניתן להכין מגוון רחב של מאכלים בשיטות עבודה וטכניקות שונות. הטאבון מיועד לאפיה, בישול, צלייה, גריל ולהכנת תבשילי קדירה. הטעמים, המרקמים והארומה המתקבלת, משדרגים את הארוחה. אז איך מכינים אוכל בטאבון ומהן הטכניקות השונות שמשתמשים בהן?
טכניקות שימוש בטאבון וסוגי מאכלים שונים
אש חיה בטאבון: 370C
בישול באש חיה היא גולת הכותרת של הכנת אוכל בטאבון. באופן זה ניתן לאפות: פיצות, פיתות, פוקצ'ות, לחם פרנה, נאן הודי, קלצונה וסוגים שונים ורבים של מאפים. הבצקים נאפים בזמן קצר בחום גבוה. יש לחמם את חלל הטאבון עד לכ- c400, על הלהבות להגיע עד למרכזו של כיפת הטאבון, יש להשאיר את הארובה פתוחה לרווחה כדי לאפשר כניסת אויר ויציאת העשן. באפייה מסוג זה, יש יתרון לטאבון עגול המאפשר שמירת החום בצורה אופטימלית.
צלייה בטאבון: 250-350C
בטכניקת צלייה ניתן להכין מבחר נתחי בשר עסיסיים, דגים, ירקות ותבשילי קדירה. בטכניקת זו, לאחר ההדלקה הראשונית של להבות הטאבון, יש לשמור על מידת חום רצויה קבועה. ניתן לעשות זאת על ידי שמירתם הגחלים בצד אחד של תא ההבערה ללא להבות גבוהות. מומלצת אש קטנה ואחידה בחלל הטאבון ולהשאיר את פתח כניסת האוויר פתוח למחצה.
אפיה בטאבון: 200-280C
בטאבונים ניתן לאפות סוגי לחמים רבים, מאפים מתוקים, קישים ופשטידות. לשם כך, יש להשאיר את הגחלים לוחשות בצד אחד של תא ההבערה ללא להבות. לפני האפייה מומלץ להוציא את הגחלים הישנות ולנקות את רצפת הטאבון ביסודיות. לאחר ההדלקה הראשונית, יש לאפשר לאש לדעוך כיוון שתהליך האפיה מתרחש מאגירת החום שנשמר בטאבון ללא צורך באש חיה. על דלת הטאבון להיות סגורה או מעט פתוחה.
בישול בטאבון: טכניקת גריל
בישול בטכניקת גריל מסתמכת על הכנסת גחלים לוחשות לתא האפייה של הטאבון. יש למקם בחלל הטאבון רשת גריל מוגבהת קלות (מותאמת לגודל החלל הפנימי של הטאבון) תחתיה יש למקם את הגחלים הלוחשות. על גבי רשת האפייה, יש למקם את נתחי הבשר או המאכלים האחרים שברצונכם לצלות. יש לשמור על לפחות 10 ס"מ בין גובה הגחלים לרשת האפייה.
באיזה טאבון מומלץ להשתמש?
כדי להנות מחווית הבישול, האפייה והצלייה בטאבון ביתי, וכדי לשדרג את מטעמי הארוחה וליצור חוויה משפחתית מגבשת וחווית אירוח טעימה וייחודית, מומלץ להשתמש בטאבון גז נייד ביתי מדגם Gozney Roccbox ולהתחיל להכין אוכל גורמה בדרך מגוונת בביתכם.
טאבון נייד ביתי - Gozney Roccbox
אהבתם את הכתבה ומתחשק לכם להתחיל להכין אוכל בטאבון ביתי? הכירו את הטאבון Gozney Roccbox, טאבון במחיר מעולה, קל לתפעול ושאין צורך למקמו באופן קבוע בחצר או במרפסת. הגוזני רוקבוקס הוא טאבון נייד ביתי הפועל באמצעות חיבור לבלון גז קטן נייד (ניתן גם לחברו לבלון הגז הנייח הביתי). בטאבון הרוקבוקס, ניתן להכין מאכלי גורמה כמו בטאבונים גדולים ונייחים. היתרון המובהק שלו הוא האפייה המדוייקת והאיכותית שהוא מציע, בטעמים ובארומה של האוכל לאחר אפייה, בישול וצלייה. הטאבון בעל משקל נמוך, קל לנשיאה ולשימוש מחוץ לבית. תוכלו למקם אותו בכל חלל פתוח, אפילו במרפסת צרה!
לרכישת הטאבון הביתי Gozney Roccbox: לחצו כאן